Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Palen en netten weg uit De Kuip

Feyenoord verwijdert de palen en netten die rond het veld staan om te voorkomen dat er vanuit het publiek spullen op het veld terecht kunnen komen. De club komt zo tegemoet aan een breed levende wens en wil supporters vertrouwen geven én belonen voor de nimmer aflatende steun. 
Feyenoord plaatste in april 2023, na invoering van nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen, palen en netten rondom het speelveld van De Kuip. De club wilde daarmee voorkomen dat wedstrijden zouden worden onderbroken of zelfs definitief gestaakt, zoals de regels voorschrijven. Hoewel Feyenoord het op dit terrein recent nog mis zag gaan bij meerdere wedstrijden van andere clubs, onder meer in de play-offs om promotie en degradatie, gaat het desondanks over tot het weghalen van de gezichtsbeperkende palen en netten in De Kuip.  

De club stelt dat het nu aan de supporters is om te laten zien dat dit kan. Feyenoord gaat er niet van uit, maar indien er in de toekomst toch weer spullen op het veld terecht komen en de wedstrijd daardoor wordt onderbroken of gestaakt, dan zullen de palen en netten weer terug worden geplaatst tot tenminste het einde van het seizoen 2024-2025. 

Voor de Europese wedstrijden verandert het beleid niet ten opzichte van het afgelopen seizoen. Vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen worden bij de thuisduels in de UEFA Champions League aan beide korte zijden en aan de Maaszijde palen en netten geplaatst. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten.